Jadłospis

18.03.2019   - 22.03.2019

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie  Pieczywo mieszane z masłem/ gluten ,mleko, jaja/, sałatą zieloną i  szynką,/seler, gorczyca/ kawa na mleku/ gluten, mleko/

II Śniadanie   Pomarańcza

Obiad   Zupa pieczarkowa z ziemniakami   i zieleniną na śmietanie
i jarzynach/seler ,laktoza/jabłka zapiekane w cieście z miodem/ laktoza,jaja,gluten/, kompot   wieloowocowy.

Podwieczorek   Kanapka z masłem/ gluten , laktoza/,pastą
z tuńczyka/ryba/ i ogórka, herbata z cytryną.                                                                                

WTOREK

Śniadanie  Pieczywo mieszane z masłem/ laktoza, gluten i dżemem,płatki owsiane na mleko/gluten,mleko/

II Śniadanie     Chrupsy jabłkowe

Obiad  Zupa koperkowa z ryżem i zieleniną na jarzynach i mięsie/seler/

Ziemniaki, kotlet mielony/gluten, jaja/, sticksy z ogórka zielonego, kompot.

Podwieczorek  Soczek z kartonika 100% ,wafle tortowe/ gluten , jaja/

 

ŚRODA           

Śniadanie  Pieczywo mieszane z masłem gluten ,laktoza/ , pomidorem
i mozzarellą/ laktoza/,kakao/ laktoza/                                                                                                                                                                                                  

II Śniadanie      Migdały

Obiad  Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami  i  zieleniną na jarzynach / Seler,gluten,laktoza, zapiekanka makaronowa/ gluten/,
z kurczakiem i bukietem warzyw, kompot   .

Podwieczorek Drożdżówka z owocami /, laktoza, gluten , jaja/,herbata owocowa

CZWARTEK

Śniadanie  Pieczywo mieszane z masłem/ gluten , laktoza /i pastą
z ciecierzycy i suszonych pomidorów,kawa na mleku/  gluten,laktoza/                                                                                                                                                                                          

II Śniadanie     Jabłko

Obiad   Barszcz z ziemniakami i  zieleniną na śmietanie i jarzynach/ seler, laktoza , gluten/ Gulasz wołowy z kaszą orkiszową/gluten/, ogórek kiszony, kompot.

Podwieczorek  Pieczywo chrupkie jaglane,  budyń waniliowy/ laktoza/

 

PIĄTEK

Śniadanie    Pieczywo mieszane z masłem/ gluten , laktoza/wędliną
i rzodkiewką, kawa na mleku/laktoza,gluten/

II Śniadanie     Banan

Obiad  Żurek z ziemniakami  i  zieleniną na boczku i  jarzynach / seler,gluten,laktoza/ Kaszka manna /gluten, laktoza/,z musem truskawkowym, kompot   wieloowocowy.                      

Podwieczorek Sandwich z żółtym serem/ gluten, laktoza/i ketchupem, herbata z cytryną.

 

   Każdego  dnia  dzieci  piją wodę mineralną bez ograniczeń.

        Dzieci  przygotowują soki przy użyciu sokowirówki.

                           Szef  kuchni   Iwona Ligęza                        

                     Intendent   Iwona Podgórska