Jadłospis

  16.09.2019   - 20.09.2019

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie    Pieczywo mieszane z masłem/ gluten ,mleko, jaja/, sałatą zieloną i  szynką/seler, gorczyca/ kawa na mleku/ gluten ,mleko/

II Śniadanie   Arbuz

Obiad   Barszcz czerwony  z ziemniakami   i zieleniną na jarzynach i śmietanie/ laktoza, seler /Pierogi z truskawkami i syropem miodowym/ gluten ,laktoza/, kompot . 

Podwieczorek   Kanapka z masłem/ gluten , laktoza/,jajkiem/jaja/ogórkiem  i szczypiorem, herbata                        

WTOREK

Śniadanie  Pieczywo mieszane z masłem laktoza, gluten i dżemem , zacierka  na mleku /gluten  ,mleko/

II Śniadanie     Owoc

Obiad    Rosół z makaronem  i zieleniną na jarzynach i mięsie/gluten , jaja ,seler/ ziemniaki ,eskalopki z piersi kurczaka/jaja,gluten/,sałata lodowa z sosem vinegret, kompot.

Podwieczorek  Soczek z kartonika 100% ,pieczywo chrupkie jaglane

ŚRODA           

Śniadanie   Pieczywo mieszane z masłem gluten ,laktoza/ , serem żółtym / laktoza/ i rzodkiewką,kakao /laktoza/                                                                                   

II Śniadanie      Nektaryna

Obiad   Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną na mięsie / seler  /Spaghetti z sosem bolońskim i papryką czerwoną/ gluten/, kompot owocowy.

Podwieczorek  Sałatka owocowa z kleksem jogurtu naturalnego

CZWARTEK

Śniadanie  Pieczywo mieszane z masłem/ gluten , laktoza /i pastą
z ciecierzycy i suszonych pomidorów ,kakao                        
 
II Śniadanie Jabłko

Obiad    Krupnik z zieleniną na   mięsie i jarzynach / seler,gluten/ Schab duszony w rękawie, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty ,kompot.

Podwieczorek Jogurt owocowy/ laktoza/,paluszki kukurydziane

PIĄTEK

Śniadanie  Pieczywo mieszane z masłem/ gluten , laktoza/ pomidorem
i mozzarellą, kakao/ laktoza/

II Śniadanie     Dzień Przedszkolaka-  Piknik Przedszkolny

Banany, napoje, soki

Obiad   Kiełbaski z grilla z ketchupem, chleb, herbata z cytryną

Podwieczorek  Żurek z ziemniakami na boczku i jarzynach/ gluten/

   Każdego  dnia  dzieci  piją wodę mineralną bez ograniczeń.

        Dzieci  przygotowują soki przy użyciu sokowirówki.

                           Szef  kuchni   Iwona Ligęza                        

                     Intendent   Iwona Podgórska